Choice of metadata Статьи
Page 1, Results: 1
Report on unfulfilled requests: 0
1.

Подробнее
36.95
Н 11
Нұрдалиева, М. Б.
Сүттің бактериоцидтік мерзімін химиялық жолмен ұзарту [Текст] / М. Б. Нұрдалиева // Ізденіс= Поиск. - 2020. - №1. - Б. 177-180
ББК 36.95
Рубрики: Производство молока и молочных продуктов
Кл.слова (ненормированные):
түйе сүті -- лактопероксидаза жүйесі -- бактериоцидті мерзім -- биохимиялық реакциялар -- натрий тиоцианатып -- перкарбонат -- концентрация -- белок -- қант -- күл
Аннотация: Мақалада түйе сүтінің бактериоцидтік мерзімін ұзарту мақсатында лактопероксидаза жүйесін химиялық жолмен белсендіру әдістемесі қарастырылды. Бұл әдіс бойынша пероксидаза құрамындағы тиоционат орнына натрий тиоционаты және сутек асқын тотығы ретінде натрий перкарбонатының әртүрлі мөлшерлері пайдаланылды. Бұл әдісті, ауа райының жылы мезгілінде, салқындату үрдісін әртүрлі себептер бойынша қолдануға болмайтын жағдайда, жаңадан сауылған сүтті сақтау үшін қолдануға болады
Держатели документа:
БҚМУ
Н 11
Нұрдалиева, М. Б.
Сүттің бактериоцидтік мерзімін химиялық жолмен ұзарту [Текст] / М. Б. Нұрдалиева // Ізденіс= Поиск. - 2020. - №1. - Б. 177-180
Рубрики: Производство молока и молочных продуктов
Кл.слова (ненормированные):
түйе сүті -- лактопероксидаза жүйесі -- бактериоцидті мерзім -- биохимиялық реакциялар -- натрий тиоцианатып -- перкарбонат -- концентрация -- белок -- қант -- күл
Аннотация: Мақалада түйе сүтінің бактериоцидтік мерзімін ұзарту мақсатында лактопероксидаза жүйесін химиялық жолмен белсендіру әдістемесі қарастырылды. Бұл әдіс бойынша пероксидаза құрамындағы тиоционат орнына натрий тиоционаты және сутек асқын тотығы ретінде натрий перкарбонатының әртүрлі мөлшерлері пайдаланылды. Бұл әдісті, ауа райының жылы мезгілінде, салқындату үрдісін әртүрлі себептер бойынша қолдануға болмайтын жағдайда, жаңадан сауылған сүтті сақтау үшін қолдануға болады
Держатели документа:
БҚМУ
Page 1, Results: 1