
QR code of document
>
Х 42
Хибашева, Ж. Г.
Қазақтың ұлттық тағамдарының ерекшелігі. [Текст] / Ж. Г. Хибашева> // Мектептегі технология = Технология в школе. - 2013. - №11. - Б. 38-39
Рубрики: Тағам өндірісі
Кл.слова (ненормированные):
қазақ -- ұлттық -- сүт -- ет -- қуырдақ -- тағам -- халық -- жылқы -- қазақша ет -- сорпа -- дастархан -- қой -- бас -- күйеу табақ -- келін табақ -- аяқ табақ
Аннотация: Қазақ халқының негізгі азық-түлігі ежелден ет пен сүттен жасалған өнімдер болған. Олардан көшпелі жағдайда ұзақ сақталатын түрлі тағамдар дайындай білген. Жылқы және қой еті, бие, түйе, қой, сиыр сүті және олардан әзірленген тағам өнімдері қазақ дастарқанына әр берген. Қазақтарда ертеден қалыптасқанет тартудың өзіндік дәстүрі бар. Мақала еттен, сүттен, ұннан жасалатын тағам өнімдері туралы.
Держатели документа:
БҚМУ
Similar publications by classification