База данных: Статьи ППС
Страница 1, Результатов: 2
Отмеченные записи: 0
1.

Подробнее
51.230
К 12
Кабаева, С. М.
Қазіргі кездегі жасөспірімдердің тамақтану мəзірін құру [Текст] / С. М. Кабаева, Ə. Д. Құрмекеш, Е. Т. Усиев // «Иванов оқулары – 2022» аясында көрнекті ғалым, б.ғ.к., а/ш.ғ.д., профессор Рустенов Амангельды Рустеновичтың 80 жылдық мерейтойына арналған халықаралық ғылыми-тəжірибелік конференциясы материалдары жинағы. - Орал, 2022. - 5-6 қазан. - Б. 197-200
ББК 51.230
Рубрики: Рациональное питание. Диетология
Кл.слова (ненормированные):
Тамақ -- Тамақ ішу -- Дастархан -- ас -- Тамақтану -- Жас өспірімдер -- Балабақша -- балалар -- витаминдер -- су -- минерал -- май
Аннотация: Тамақтану тəртібінің дұрыстығын бағалау.Тамақ ішу тəртібі тиімді тамақтанудың маңызды бір бөлігі. Тамақ ішу тəртібіне күнделікті адам неше рет тамақ ішу керектігі, тамақ ішу арасындағы уақыт, тамақ ішу мезгілі, тағамдардың калориясы бойынша əр мезгілге бөлінуі жатады. Ең тиімдісі күніне 4 мезгіл тамақтану. Ал жұмыс жағдайында жəне оқу кезінде күніне 3 рет тамақтануға да болады. Дастархан басына тамақ ішуге күн сайын үнемі бір мезгілде отырудың маңызы зор. Таңертеңгі немесе түскі астың уақытын өткізіп жіберуге, олардың орнын кейін толтырамын деуге болмайды. Тамақты кеңірдектен шығара тойып ішуге, асығыс ішуге де болмайды. Тамақ ішу тəртібі бұзылған жағдайда адам ағзасында əр түрлі ішек-асқазан аурулары пайда болады. Сонымен қатар əр тамақ ішу сəті 20-30 минутган кем болмауы керек. Тағамды өте жай, асықпай шайнау керек. Ауыздағы тағам сілекеймен толық араласып болғанша шайнау керек. Əр тамақ ішу мезгілі арасындағы уақыт 5 сағаттан аспау керек. Тағамды белгілі бір уақытта ішудің өте маңызы зор. Асқорыту органдары белгілі бір уақытта тағам қабылдауға дайын болады. Асқазанда асқорыту сөлі бөлінеді.
Держатели документа:
ЗКУ
Доп.точки доступа:
Құрмекеш, Ə.Д.
Усиев, Е.Т.
К 12
Кабаева, С. М.
Қазіргі кездегі жасөспірімдердің тамақтану мəзірін құру [Текст] / С. М. Кабаева, Ə. Д. Құрмекеш, Е. Т. Усиев // «Иванов оқулары – 2022» аясында көрнекті ғалым, б.ғ.к., а/ш.ғ.д., профессор Рустенов Амангельды Рустеновичтың 80 жылдық мерейтойына арналған халықаралық ғылыми-тəжірибелік конференциясы материалдары жинағы. - Орал, 2022. - 5-6 қазан. - Б. 197-200
Рубрики: Рациональное питание. Диетология
Кл.слова (ненормированные):
Тамақ -- Тамақ ішу -- Дастархан -- ас -- Тамақтану -- Жас өспірімдер -- Балабақша -- балалар -- витаминдер -- су -- минерал -- май
Аннотация: Тамақтану тəртібінің дұрыстығын бағалау.Тамақ ішу тəртібі тиімді тамақтанудың маңызды бір бөлігі. Тамақ ішу тəртібіне күнделікті адам неше рет тамақ ішу керектігі, тамақ ішу арасындағы уақыт, тамақ ішу мезгілі, тағамдардың калориясы бойынша əр мезгілге бөлінуі жатады. Ең тиімдісі күніне 4 мезгіл тамақтану. Ал жұмыс жағдайында жəне оқу кезінде күніне 3 рет тамақтануға да болады. Дастархан басына тамақ ішуге күн сайын үнемі бір мезгілде отырудың маңызы зор. Таңертеңгі немесе түскі астың уақытын өткізіп жіберуге, олардың орнын кейін толтырамын деуге болмайды. Тамақты кеңірдектен шығара тойып ішуге, асығыс ішуге де болмайды. Тамақ ішу тəртібі бұзылған жағдайда адам ағзасында əр түрлі ішек-асқазан аурулары пайда болады. Сонымен қатар əр тамақ ішу сəті 20-30 минутган кем болмауы керек. Тағамды өте жай, асықпай шайнау керек. Ауыздағы тағам сілекеймен толық араласып болғанша шайнау керек. Əр тамақ ішу мезгілі арасындағы уақыт 5 сағаттан аспау керек. Тағамды белгілі бір уақытта ішудің өте маңызы зор. Асқорыту органдары белгілі бір уақытта тағам қабылдауға дайын болады. Асқазанда асқорыту сөлі бөлінеді.
Держатели документа:
ЗКУ
Доп.точки доступа:
Құрмекеш, Ə.Д.
Усиев, Е.Т.
2.

Подробнее
28.707.3
С 13
Савонина, Л. В.
Здоровое питание студента –залог здоровья и успешной учебы [Текст] / Л. В. Савонина // Сборник материалов «Профессиональное мастерство педагога». - Уральск, 2024. - С. 293-298.
ББК 28.707.3
Рубрики: Физиология человека
Кл.слова (ненормированные):
Здоровье населения -- Здоровое питание -- студент -- ослабленное здоровье -- режим дня -- режим питания -- малоподвижный образ жизни -- спорт -- Диетолог -- Углеводы
Аннотация: Тема нашего открытого урока «Здоровое питание студента –залог здоровья и успешной учебы». Темаочень актуальная и злободневная. Многие продукты питания ухудшают наше здоровье. Одним из направлений современной науки о питании является обеспечение контроля за качеством и безопасностью продуктов. В предложенной теме урока вы найдете представления о правильном питании, вредных и полезных продуктах, о значении правильного питания, о режиме дня и режиме питания, о ЗОЖ.
Держатели документа:
ЗКУ
С 13
Савонина, Л. В.
Здоровое питание студента –залог здоровья и успешной учебы [Текст] / Л. В. Савонина // Сборник материалов «Профессиональное мастерство педагога». - Уральск, 2024. - С. 293-298.
Рубрики: Физиология человека
Кл.слова (ненормированные):
Здоровье населения -- Здоровое питание -- студент -- ослабленное здоровье -- режим дня -- режим питания -- малоподвижный образ жизни -- спорт -- Диетолог -- Углеводы
Аннотация: Тема нашего открытого урока «Здоровое питание студента –залог здоровья и успешной учебы». Темаочень актуальная и злободневная. Многие продукты питания ухудшают наше здоровье. Одним из направлений современной науки о питании является обеспечение контроля за качеством и безопасностью продуктов. В предложенной теме урока вы найдете представления о правильном питании, вредных и полезных продуктах, о значении правильного питания, о режиме дня и режиме питания, о ЗОЖ.
Держатели документа:
ЗКУ
Страница 1, Результатов: 2