Макарон өнімдері өндірісінде дәрілік өсімдікті қолдану/Ахлан, Т. Б.

 

QR-код документа

Оценок: 0

36
А 95

Ахлан, Т. Б.
    Макарон өнімдері өндірісінде дәрілік өсімдікті қолдану [Текст] / Т. Б. Ахлан, Г. Е. Жумалиева // Ізденіс. - 2020. - №3. - Б. 147-149
ББК 36

Рубрики: Тамақ өнімдері

Кл.слова (ненормированные):
макарон -- қос үйлі қалақай -- ақуыз -- өнім сапасы -- биологиялық құндылық
Аннотация: Макарон өнімдері республика халқының жартылай фабрикат ретінде ең көп тұтынатын азық түлік өнімі болып табылады. Осыған байланысты мемлекеттің денсаулық сақтау министрлігінің алдында макарон өнімдерінің құрамына басқа химиялық емес табиғи қоспаларды қосу арқылы өнімнің тағамдық және биологиялық құндылығын арттыру міндеті тұр. Макарон өнімінің құрамына өсімдік тектес дәстүрлі емес шикізатты қосу осы міндеттің шешілу жолының бір бөлігі боп табылады. Дәстүрлі емес шикізат ретінде дәрілік өсімдіктерді пайдалану өнімнің қасиеттерінің жақсаруына алып келеді.
Держатели документа:
БҚУ
Доп.точки доступа:
Жумалиева, Г. Е.

Похожие издания по классификации