Ас-адамның арқауы. Дастарқан мәзірі/Азнабаева, Ғ.А.

 

QR-код документа

Оценок: 0

36
А 35

Азнабаева, Ғ. А.
    Ас-адамның арқауы. Дастарқан мәзірі [Текст] / Ғ. А. Азнабаева // Мектептегі технология = Технология в школе. - 2014. - №9. - Б. 43-44
ББК 36

Рубрики: Тағам өндірісі

Кл.слова (ненормированные):
дастарқан -- мәзір -- кулинария -- безендіру -- тағам
Аннотация: Дастарқан мәзірі- бұл ұсынылатын тағамдардың тізімі. Дастарқан мәзірі француздың "меню" деген сөзінен шыққан. Дастарқан мәзірі таңертеңгі, түскі, кешкі астардың сусындармен қабылдауға арналған тағамдардың кестесі. Жекелеген азықтық заттардың адам үшін маңызы зор. Оларды қажетсінудің жасқа, кәсіпке, климатқа, әлеуметтік, тұрмыстық жағдайларға байланысты болады. Калория организмнің дамуына, өсуіне, оның энергетикалық шығындарының орнын толтыруына қажет. Тамақтануға кететін шығынды есептеуге, дастарқан мәзірін жасауға сондай-ақ үлестірмелі материалдармен жұмыс істеуге үйрету.
Держатели документа:
БҚМУ

Похожие издания по классификации