Шөгінді тұнбаларды өңдеу жолдары арқылы екіншілік шикізат ретінде қолдану мүмкіндіктері/Кунашева, З.Х.

 

QR-код документа

Оценок: 0

40.3
К 88

Кунашева, З. Х.
    Шөгінді тұнбаларды өңдеу жолдары арқылы екіншілік шикізат ретінде қолдану мүмкіндіктері [Текст] / З. Х. Кунашева, А. Н. Сагидуллина, Г. И. Утепкалиева, А. Г. Абдрахманова // БҚУ хабаршысы. - 2022. - №1. . - Б. 198-203. - (Педагогика, филология,тарих, экология, география сериясы)

ББК 40.3

Рубрики: Почвоведение

Кл.слова (ненормированные):
коммуналдық-тұрмыстық қалдықтар -- өндірістік қалдықтар -- ағынды су тұнбалары -- шөгінді тұнбалар -- біріншілік тұнба -- екіншілік тұнба -- зарарсыздандыру -- сусыздандыру -- тыңайтқыш -- техногенді өнім
Аннотация: Мақалада Еділбай қойының еркек қозылары мен тоқтыларының ет-май өнімділігінің қалыптасу нәтижелері берілген. Мастексай қожалығындағы 4 және 7 айлық еркек еділбай қозылары мен тоқтыларына сою жүргізіліп, ұша салмағы мен морфологиялық құрамы, құрдық және іш майының салмағының нәтижелері келтірілген. 4-айлық қозылардың сойыс алдындағы тірі салмағы 42,18 кг құрады, ұша салмағы 19,51 кг, құрдық салмағы 7,7 кг, ал ішкі майының салмақтары 55,6 г болды, сәйкесінше 7 айлық тоқтылардікі 52,94 кг, 24,42 кг, құрдықтікі 16,2 кг және ішкі майының салмағы 37,14 г. 4 айлықтарда ақуыздың майға қатынасы. 1: 99 құрады, ал 7-айлық тоқтыларда 1: 89.4 айлық қозыларды ұша құрамында ет үлесі 74,21% және сүйектер мен сіңірлер 25,78% құрайды, сәйкесінше 7 айлық тоқтыларда 73,13 және 23,75%.
Держатели документа:
БҚУ
Доп.точки доступа:
Сагидуллина, А.Н.
Утепкалиева, Г.И.
Абдрахманова, А.Г.